Behangen zonder ervaring

Behangen is een uitstekende manier om de uitstraling van een kamer te veranderen zonder de bank te breken. Of je nu een kale wand wilt opvrolijken, scheuren of deuken wilt bedekken of gewoon op zoek bent naar een nieuwe look, behangen is een gemakkelijke oplossing.

Er zijn verschillende soorten behang op de markt, waaronder fotobehang, renovlies behang, vliesbehang en glasvezelbehang. Elk type behang heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van waarvoor je het wilt gebruiken.

Bestel alle behangsoorten in onze online webshop. Wil je iets unieks laten maken? Dan kunnen onze ontwerper alles voor je maken. Ze zullen dan de kleuren en vormen aanhouden die jij wilt.

Behangen met fotobehang

Fotobehang is een populaire manier om een kamer te personaliseren en te decoreren. Dit type behang is verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals landschappen, steden, dieren en patronen.

Fotobehang is gemakkelijk aan te brengen en kan een geweldige manier zijn om een kamer een eigen persoonlijkheid te geven. Fotobehang is echter niet geschikt voor elk type kamer en kan de kamer zelfs kleiner laten lijken als het verkeerd wordt gekozen.

Behangen met Renovlies behang

Renovlies behang is een geweldige oplossing voor muren met scheuren, deuken of andere beschadigingen. Dit type behang is gemaakt van glasvezels en heeft een gladde afwerking.

Renovlies kan worden overschilderd in elke kleur die je wilt en kan jaren meegaan zonder dat er reparaties nodig zijn.

Het is ook een duurzame oplossing omdat het scheuren en beschadigingen op de muur kan voorkomen. Het is echter niet geschikt voor elke muur en kan duurder zijn dan andere behangsoorten.

Vliesbehang behangen

Vliesbehang is een populaire keuze vanwege de gemakkelijke installatie. Dit type behang heeft een papieren of vinyl toplaag en een onderlaag van textiel of papier.

Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren en kan worden gebruikt om muren te bedekken of te beschermen tegen beschadigingen.

Vliesbehang is ook gemakkelijk te verwijderen en kan worden hergebruikt. Het nadeel van vliesbehang is dat het niet zo duurzaam is als glasvezelbehang en het kan gevoeliger zijn voor scheuren en deuken.

Glasvezelbehang behangen

Glasvezelbehang is een van de sterkste en meest duurzame soorten behang. Het is gemaakt van fijne glasvezels die zorgen voor een naadloze en professionele afwerking.

Glasvezelbehang is uitermate geschikt voor het beschermen van muren tegen krassen, deuken en scheuren en kan over stucwerk worden aangebracht om scheuren te voorkomen.

Het is ook gemakkelijk te onderhouden en kan jaren meegaan zonder dat er reparaties nodig zijn. Het nadeel van glasvezelbehang is dat het duurder kan zijn dan andere soorten behang en dat het moeilijker aan te brengen is.

Zorg voor een goede ondergrond

Bij het behangen is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding van de muur. De muur moet schoon, droog en glad zijn voordat het behang wordt aangebracht om ervoor te zorgen dat het behang goed hecht en er strak uitziet.

Zorg er ook voor dat je de juiste hoeveelheid behang koopt om de hele kamer te kunnen bedekken, inclusief het plafond, indien gewenst.

Huur een behanger

Het kan zijn dat behangen niet helemaal je ding is. Wij verkopen in onze webshop alle behangsoorten. Deze kun je laten aanbrengen door onze professionele behangers.

Een afbeelding van een renovlies aanbieding met een rol behang en een bord met de tekst "Renovlies nu in de aanbieding!" op de achtergrond, waarmee een goede deal kan worden gescoord voor een duurzame en strakke afwerking van de muren.
Een afbeelding van een knop op een website met de tekst "Renovlies" erop, waarmee gebruikers direct naar een pagina kunnen gaan waar ze meer informatie kunnen vinden over renovliesbehang, zoals de eigenschappen, de installatie en de prijzen.
Een afbeelding van een menuknop op een website met de tekst "Behangsoorten" erop, wat aangeeft dat er verschillende soorten behang beschikbaar zijn om uit te kiezen, waaronder glasvliesbehang, fotobehang, steenmotief behang, enzovoort.