Behang verwijderen

Behang verwijderen is een klus die vaak wordt onderschat, maar die veel tijd en moeite kan kosten. Wij verkopen 2 producten in onze webshop die je leven een stuk makkelijker gaan maken!

Er zijn verschillende soorten, zoals glasvezelbehang, vinylbehang, renovlies, behang van gipsplaat, scanbehang, papierbehang en glasvliesbehang, elk met hun eigen verwijderingsmethodes.

 • Glasvezelbehang kan bijvoorbeeld makkelijker zijn dan vinylbehang er af te halen. Omdat het minder stevig vastzit.
 • Behang op een gipsplaat kan lastig verwijderen zijn omdat de behangstroken vaak stevig vastzit aan de gipsplaat.
 • Makkelijk behang verwijderen is mogelijk door het behang nat te maken en vervolgens het met een behangafstomer te stomen of een behangschrapper af te schrappen.
 • Glasvliesbehang en renovlies eraf halen is vaak moeilijker dan andere soorten.
 • Ouderwetse fotobehang is vaak met dikke lijnlaag aangebracht.
 • Behang verwijderen door een professional is vaak de snelste en makkelijkste manier om van oud behang af te komen.

Wil je behang laten verwijderen? Dan kun je onze behanger huren. Hij haalt het er snel en goedkoop voor je af. Dit zonder de muren te beschadigen omdat hij werkt met onze nieuwste producten.

Behangservice Nederland met 90 behangers door het hele land. Altijd een vertrouwde goede behanger dicht in de buurt. Ook voor behang verwijderen

Behang laten verwijderen

Behang verwijderen door een professional zoals Behangsoorten.nl is een goede keuze omdat ze de juiste tools en ervaring hebben om het behang snel en efficiënt er af te halen.

Onze behanger huren bespaart je tijd en energie. De behangers weten ook welke producten en methodes het beste werken voor verschillende soorten ondergronden.

Bovendien helpen onze vakmensen eventuele problemen snel oplossen die kunnen ontstaan. Hierdoor ben je zeker van een goed resultaat en ben je verzekerd dat het werk op een professionele manier wordt uitgevoerd.

Waar moet je op letten als je behang verwijdert?

 • Zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd.
 • Voer een test uit op een klein stukje behangstrook om te bepalen hoe stevig het vastzit en welke methode het beste werkt voor het specifieke type behang en ondergrond.
 • Gebruik de juiste tools voor behang verwijderen, zoals een behangafstomer, een behangschrapper of een behangroller.
 • Wees voorzichtig als je het verwijdert om beschadiging aan de muur of het plafond te voorkomen.
 • Als je besluit om behang te verwijderen met chemicaliën, zorg dan dat je in beschermende kleding en handschoenen werkt en volg de instructies op de verpakking van het product op.
 • Als je onzeker bent over hoe je de behangstroken eraf moet halen, bijvoorbeeld als je denkt dat de muur of het plafond beschadigd kan raken, overweeg dan om professionele hulp voor behang verwijderen in te schakelen.

Ondergrond is belangrijk

Er zijn verschillende soorten ondergronden voor muren waarmee rekening gehouden moet worden. Hieronder bespreken we de voorkomendste soorten als je behang wilt verwijderen:

 • Gipsplaat: Deze ondergrond is gemaakt van gips en is vaak te vinden in nieuwbouwwoningen. Het is een goede ondergrond, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de gipsplaat goed droogt.
 • Beton: Betonnen muren zijn vaak ruw en ongelijk. Hierdoor is het aanbrengen of er af halen altijd een flinke uitdaging.
 • Stucwerk: Stucwerk is een goede ondergrond, maar het is wel belangrijk om te weten dat oud stucwerk kan gaan kraken of afbladderen als het nat wordt.
 • Pleisterwerk: Pleisterwerk is een geweldige ondergrond, vooral als de muur eerst is gladgestreken, waardoor het steviger is. Je kunt het er gemakkelijk af halen.

Het is belangrijk om te weten welke soort ondergrond je hebt voordat je start met het behang verwijderen, dit zal je helpen bij het kiezen van de juiste methode voor je project.

Als je twijfelt over de staat van de muur of onzeker bent over hoe je moet beginnen, dan doen we het voor je.

Verschillende methodes

Er zijn verschillende manieren voor behang verwijderen. Hieronder bespreken we enkele populaire methodes en handige doe-het-zelf tips:

 • Behangafstomer: Dit is een speciaal apparaat dat water en stoom gebruikt om het los te weken. Dit is een efficiënte methode, maar het kan wel wat tijd kosten en is niet geschikt voor gipsplaat of andere gevoelige ondergronden.
 • Behangschrapper: Dit is een handgereedschap dat wordt gebruikt om het los te weken en af te scheuren. Dit is een goede methode voor het eraf halen van kleinere stukken en voor gebieden die moeilijk toegankelijk zijn.
 • Chemicaliën: Er zijn speciale chemicaliën die worden gebruikt om het los te weken, zoals behangverwijderaar. Dit is een snelle methode, maar het kan wel gevaarlijk zijn en voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen, zoals het dragen van beschermende kleding en het goed ventileren van de ruimte. Bovendien moeten deze chemicaliën met zorg worden gebruikt en volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Afpellen: Dit is een van de traditioneelste methoden. Hierbij worden de behangstroken in dunne lagen afgepeld, beginnend bij de bovenkant van de muur. Dit is een arbeidsintensieve methode en kan soms tijdrovend zijn, maar het is wel een goede optie voor mensen die geen gebruik willen maken van chemicaliën of andere gereedschappen.
 • Laten doen door een professional: Soms kan het eraf halen van oude behangstroken een ingewikkelde of tijdrovende taak zijn. In dergelijke gevallen kan het een goed idee zijn om een professional in te schakelen. Ze beschikken over de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om het werk snel en efficiënt uit te voeren.

Wij raden je aan om het zelf te doen met ons gratis stappenplan en koop onze producten voor behang verwijderen.

Behanger huren start bij de professionele behangservice. Goedkoopste behanger inhuren. Ook behang verwijderen!

De scherpste prijs voor behang verwijderen

Professionele oplossingen voor het snel en efficiënt verwijderen van oud behang. Van renovlies behang tot vinyl behang, van fotobehang tot vliesbehang, we hebben de juiste tools en ervaring om het werk snel en correct uit te voeren.

Voorkom tijdverspilling net als beschadiging aan je muren en plafonds, laat Behangservice Nederland je behang eraf halen voor een goedkope prijs. Je bent altijd verzekerd van een strakke muur, dat garanderen wij als professioneel behangbedrijf en grootste behangwinkel van Nederland.

Een afbeelding van een renovlies aanbieding met een rol behang en een bord met de tekst "Renovlies nu in de aanbieding!" op de achtergrond, waarmee een goede deal kan worden gescoord voor een duurzame en strakke afwerking van de muren.
Een afbeelding van een knop op een website met de tekst "Renovlies" erop, waarmee gebruikers direct naar een pagina kunnen gaan waar ze meer informatie kunnen vinden over renovliesbehang, zoals de eigenschappen, de installatie en de prijzen.
Een afbeelding van een menuknop op een website met de tekst "Behangsoorten" erop, wat aangeeft dat er verschillende soorten behang beschikbaar zijn om uit te kiezen, waaronder glasvliesbehang, fotobehang, steenmotief behang, enzovoort.