Behang Berekenen

Behang berekenen, het klinkt misschien als een saaie klus, maar wist je dat het eigenlijk een beetje als wiskunde is? Het is een puzzel waarbij je alle stukjes op de juiste plek moet krijgen.

En als je eenmaal de juiste formule hebt, is het eigenlijk best wel leuk! Uiteraard kan ook één van onze ontwerpers de berekening voor je maken. Neem contact met ons op hierover.

Behang berekenen: een puzzel om op te lossen

Laten we beginnen met het meten van de muur. Dit is het startpunt voor het berekenen van het behang. Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet, anders kan het resulteren in extra werk en materiaalkosten.

Zodra je de breedte en hoogte van de muur hebt gemeten, kun je beginnen met het berekenen van het behang. Bereken hoeveel rollen of m2 je moet bestellen voor behang dierenprint of foto bomen behang.

Bekijk ook een babykamer behang ideeën om een goed beeld te krijgen. Koop bij ons alle behangsoorten die er maar zijn. Nu met flinke korting per rol of vierkante meter.

De formule voor het berekenen

Nu komt het leukste deel, de formule! Het is eigenlijk heel eenvoudig. Vermenigvuldig de breedte van de muur met de hoogte van de muur. Dit geeft je het totale aantal vierkante meters dat je moet bedekken.

Maar wacht, er is meer! Je moet ook rekening houden met de herhaling van het patroon van het behang. Als je een patroonbehang hebt, moet je ervoor zorgen dat je genoeg behang hebt om het patroon goed te laten uitkomen.

Behang met patroon berekenen: zo doe je dat

Om dit te berekenen, deel je de lengte van het patroon door de breedte van het behang. Dit geeft je het aantal banen dat je nodig hebt.

Vermenigvuldig dit met de hoogte van de muur en je hebt het aantal vierkante meters behang dat je nodig hebt. Maak hier online je behang berekening.

Hoeveel rollen behang heb je nodig?

Dit hangt af van de lengte van de rol behang en het aantal vierkante meters dat je moet bedekken. Deel het totale aantal vierkante meters door het aantal vierkante meters op één rol behang. Dit geeft je het aantal rollen dat je nodig hebt.

Bereken behang als een pro

En voilà! Je hebt zojuist berekend hoeveel behang je nodig hebt. Het klinkt misschien als veel werk, maar als je eenmaal de formule onder de knie hebt, is het een eitje!

Bovendien kun je nu pronken met je nieuwe wiskundige vaardigheden als iemand je vraagt om hen te helpen bij het berekenen van hun behang. Bestel bij ons alle behang soorten in onze webshop!

Een afbeelding van een renovlies aanbieding met een rol behang en een bord met de tekst "Renovlies nu in de aanbieding!" op de achtergrond, waarmee een goede deal kan worden gescoord voor een duurzame en strakke afwerking van de muren.
Een afbeelding van een knop op een website met de tekst "Renovlies" erop, waarmee gebruikers direct naar een pagina kunnen gaan waar ze meer informatie kunnen vinden over renovliesbehang, zoals de eigenschappen, de installatie en de prijzen.
Een afbeelding van een menuknop op een website met de tekst "Behangsoorten" erop, wat aangeeft dat er verschillende soorten behang beschikbaar zijn om uit te kiezen, waaronder glasvliesbehang, fotobehang, steenmotief behang, enzovoort.