Behang afstomen: wat is de beste manier?

Behang afstomen kan een vervelende taak zijn, maar het is noodzakelijk als je een nieuwe look aan je muur wilt geven. Het verwijderen van oud behang is nodig om ervoor te zorgen dat het nieuwe behang goed hecht en er glad uitziet.

Hieronder vind je enkele tips en stappen om je te helpen bij het afstomen van behang.

Afstomen behang: Een Noodzakelijke Maar Vervelende Taak

Allereerst is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen te hebben. Je hebt een behangafstomer, een schraper, een emmer en warm water nodig.

Zorg ervoor dat je deze hulpmiddelen van tevoren klaar hebt staan, zodat je niet hoeft te zoeken terwijl je aan het werk bent. Begin met het wegnemen van alle losse stukken behang.

Gebruik de schraper om losse delen van het behang af te trekken. Dit zal helpen om het proces van het afstomen te versnellen en het minder moeilijk te maken.

De Juiste Hulpmiddelen En Stappen

Vul de behangafstomer met water en steek deze in het stopcontact. Laat het apparaat opwarmen voordat je begint met afstomen. Als het apparaat klaar is om te gebruiken, plaats je het op het behang en laat je het een paar seconden rusten. Dit zal helpen om de lijm in het behang los te maken.

Gebruik de schraper om het behang van de muur te verwijderen. Begin onderaan en werk omhoog. Trek het behang langzaam en voorzichtig van de muur af, terwijl je het afstoomt waar nodig.

Herhaal het proces totdat al het behang is verwijderd. Het kan zijn dat je het proces meerdere keren moet herhalen om het behang volledig te verwijderen. Bekijk onze behang afstomen tips over behang verwijderen, behang eraf halen en behang.

Maak Het Afstomen Van Behang Makkelijker Met Deze Tips

Als er nog lijmresten op de muur zitten, kun je deze verwijderen met warm water en een spons. Week de lijmresten in met warm water en gebruik vervolgens een schraper om ze voorzichtig van de muur te verwijderen.

Tot slot, als je klaar bent met het afstomen van het behang, laat dan de muur drogen voordat je het nieuwe behang aanbrengt. Zo krijgt het nieuwe behang de kans om goed te hechten.

Behang afstomen kan een vervelende taak zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en stappen kun je het proces makkelijker maken. Volg deze tips en stappen en je zult een gladde, schone muur hebben om opnieuw te behangen.

Een afbeelding van een renovlies aanbieding met een rol behang en een bord met de tekst "Renovlies nu in de aanbieding!" op de achtergrond, waarmee een goede deal kan worden gescoord voor een duurzame en strakke afwerking van de muren.
Een afbeelding van een knop op een website met de tekst "Renovlies" erop, waarmee gebruikers direct naar een pagina kunnen gaan waar ze meer informatie kunnen vinden over renovliesbehang, zoals de eigenschappen, de installatie en de prijzen.
Een afbeelding van een menuknop op een website met de tekst "Behangsoorten" erop, wat aangeeft dat er verschillende soorten behang beschikbaar zijn om uit te kiezen, waaronder glasvliesbehang, fotobehang, steenmotief behang, enzovoort.